Raamdorpels zijn niet alleen enorm functioneel

Raamdorpels, het klinkt zo simpel en saai. Maar als je de verkeerde neemt, kan dit negatief de uitstraling van je huis beïnvloeden. Wat ons betreft dus een goed moment om even stil te staan bij de raamdorpels.

Nieuw, vervangen, opknappen?

Het kan zijn dat je je huis aan het verbouwen bent, of een kleinere opknapbeurt geeft. Het is dan goed om kritisch te kijken naar je raamdorpels. Deze zitten tussen je kozijn en metselwerk in en hebben meerdere voordelen. De belangrijkste is het voorkomen van het optrekken van vocht. Mocht je dus je kozijnen vervangen, zorg je met de juiste raamdorpels ervoor dat deze nieuwe kozijnen zo lang mogelijk goed blijven. Nieuwe raamdorpels zijn dus niet alleen een investering in zichzelf, maar ook in het behoud van de rest van je huis. Een goed punt om naar te kijken dus!

Combineren met de rest van je huis

Het is verstandig om de stijl van je raamdorpels goed te combineren met de stijl van je huis. De raamdorpels zijn gelukkig in lichte en donkere tinten verkrijgbaar. Je krijgt dan kwalitatief hoogstaande betonnen raamdorpels. Je kunt ook kiezen voor ronde en scherpe rondingen, zodat het perfect aansluit bij de architectuur van je woning. De raamdorpels zijn in verschillende lengtes, dieptes en hoogten beschikbaar. De dorpels lopen vrijwel allemaal in een bepaalde graag schuin af, waardoor het regenwater er makkelijk vanaf loopt en niet in het kozijn gaat zitten. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het ontwerp van je tuin, zodat niet al het regenwater op je kostbare planten loopt. Qua stijl kun je ook meteen de tuin perfect laten aansluiten bij de stijl van de raamdorpels. Zo krijg je een schitterend geheel van architectuur en tuin!