7 redenen om naar Frankrijk te verhuizen

Iedereen zou wel in Frankrijk willen wonen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om te emigreren naar dit prachtige land. Hier lees je zeven van de belangrijkste redenen, waarom verhuizen Frankrijk zo aantrekkelijk is.

Reden 1: De prachtige omgeving

Iedereen die wel eens in Frankrijk is geweest, zal beamen dat het een van de mooiste landen ter wereld is. Genoeg reden om te overwegen ons natte kikkerlandje te verlaten, en het in te wisselen voor blauwe zeeën, prachtig platteland en spectaculaire bergen.

Reden 2: Het mooie weer

Vooral in het zuiden van Frankrijk is het altijd zonnig en warm. Begrijpelijkerwijs kiezen mensen er vanwege het klimaat voor, om naar deze streken te trekken.

Reden 3: Geweldige sfeer

De Franse cultuur is erg charmant. Goed eten, beleefde en vriendelijke mensen, en veel authentieke dorpjes waar het boerenleven nog intact is: de goede sfeer van het land heeft de harten van vele Nederlanders verovert.

Reden 4: Werk in Frankrijk

Voor Nederlanders is er veel werk te vinden in Frankrijk. Kun je in Frankrijk een baan vinden, dan is dit natuurlijk een prima reden om naar het zuiden te trekken.

Reden 5: Studeren in Frankrijk

In Parijs ligt een van de meest beroemde universiteiten van de wereld: de Sorbonne. Ook in andere steden in Frankrijk is het onderwijs prima. Voor je studie naar Frankrijk levert prachtige kansen op de arbeidsmarkt, en is een spannende ervaring.

Reden 6: Ontspannen met pensioen

Veel mensen kiezen ervoor om op de oude dag naar Frankrijk te trekken. De rust, de prachtige landschappen en het mooie weer zijn daarbij doorslaggevende factoren.

Reden 7: Goedkoop wonen

Vooral op het platteland staan veel huizen te koop in Frankrijk. Voor mensen met een gelimiteerd budget kan het dan ook zeer aantrekkelijk zijn om juist hier op zoek te gaan naar een plek om te wonen.